当前位置:首页 > 常用文档 > 工作报告 > 正文
 

[七年级上册英语期末卷子] 七年级上册英语卷子

发布时间:2018-11-08 16:05:50 影响了:

  七年级英语期末考试是学校英语教学过程中的重要环节,是检测教师教学成果和学生学习效果的基本方式。为大家整理了七年级上册英语期末卷子,欢迎大家阅读!

  七年级上册英语期末卷题

  (试卷总分:140分 测试时间:100分钟)

  友情提醒:请将答案写在答题纸上

  第I卷(选择题75分)

  一、听力(共20小题;每小题1分,计20分)

  A)听句子,选择你所听到的相关的图片,听两遍。(4分)

  1. What does Millie like to do after class?

  A. B. C.

  1. What is Simon's favourite festival?

  A. B. C.

  2. Which is made of cotton?

  A. B. C.

  4. Where are they now?

  A. B. C.

  B)听对话及问题,选择正确的答语。(每段对话后一个问题)(听两遍)(共6小题;每小题1分,计6分)

  5. How many people will come to Lucy's birthday party?

  A. 6 B. 5 C. 4

  6. Who bought the watch?

  A. Lucy B. Mike's uncle C. Mike

  7. What is Jim doing?

  A. He's drawing a picture.

  B. He's talking to Jack.

  C. He's playing computer games.

  8. What is the time now?

  A. 6:00 B. 6:15 C. 5:45

  9. What is John?

  A. A worker B. A student C. A doctor

  10. Why must the boy go to bed at 9:30 p.m.?

  A Because he will catch the early bus.

  B. Because he will go to school tomorrow.

  C. Because he will go to see his grandparents.

  C) 听对话回答问题(计5分)

  你将听到两段对话,各听两遍,选出你认为正确的备选答案。(共5小题;每小题1分,计5分)听第一段对话,回答第11-12小题。

  11. Where is Amy going?

  A. A fruit shop B.A food shop C.A bus stop

  12. How many people are going shopping together finally(最终)?

  A.One B.Two C.Four

  听第二段对话,回答第13-15小题。

  Tommy's ____13___

  At ____14____ in the morning He gets up.

  At 9:00 He helps Sandy with English.

  At 12:00 He has lunch with his parents.

  At 3:00 in the afternoon He plays football with his ____15___.

  At 10:30 in the evening He goes to bed.

  13. A. Monday B. Saturday C. Sunday

  14. A. 6:00 B. 6:30 C. 7:00

  15. A. friends B. father C. mother

  D)听短文,选择正确的答案(听两遍)(共5小题;每小题1分,计5分)

  16. What does Mary try on in the shop at first?

  A. A blouse B. Some trousers C. Nothing

  17. How much does the blouse cost?

  A. It is more expensive than the trousers

  B. It is cheaper than the trousers.

  C. It costs the same as the trousers.

  18. What does Mary go out of the shop with?

  A. A blouse B. A pair of trousers C.Nothing

  19. Why does the shopkeeper run after Mary?

  A. Because he likes Mary.

  B. Because he wants Mary to pay for the blouse.

  C. Because Mary left some things in the shop.

  20. Did Mary pay for the blouse?

  A. Yes, she did. B. She bought it. C. No,she didn't.

  二、单项选择 (共15小题;每小题1分,计15分)

  21. I have ____ uncle in America. He is ______ English teacher.

  A.a; an B.an;a C. an;an D.an;the

  22. You can go to the library with _______ and ______ sister.

  A.his;his B.him;his C. him;he D.he;his

  23. Millie often _______ a very special costume at the party.

  A. puts on. B.dresses up C. wears D.dresses

  24. --- ________ do you stay at home at weekends?

  --- Ten hours.

  A. How often B.What time C. How long D.When

  25. It's very important _______ us ______ every day.

  A. for;exercise B.to;to exercise

  C. for;to exercise D.to;exercise

  26. Playing too many computer games _______ students.

  A. is bad to B.is bad for C. are bad to D.are bad for

  27. I will meet him ______ the morning _______ October 2nd

  A. on;in B.in;of C. on;of D.in;in

  28. --- I don't know _______ for the party.

  --- You look so good now. I think the pink T-shirt _______ the grey jeans very well.

  A. what to wear;matches B.how to wear it;matches

  C.what to wear;match D.when to go;match

  29. I ______ think he ______ come to my birthday party this evening.

  A. /;won't B.don't;will be C. don't;will D.will;will

  30. --- Let's go swimming, Millie.

  --- Sorry, I have ______ homework to do.

  A. too many B.too much C. many too D.much too

  31. --- It's time _________.

  --- I'm coming,Mum.

  A. for breakfast B.have breakfast

  C. for you have breakfast D.for have breakfast

  32. We can see only one of the doors ______.

  A. are opened B.is closed C. closes D.are closed

  33. ______ takes my mother two hours _______ housework every day.

  A. That;do B.That;to do C. It;to do D.It;doing

  34. The ________ meeting _______ at two o'clock in the afternoon.

  A. parent's;begin B. parents';begin

  C. parent's;begins D. parents';begins

  35. --- Dad, I'm going for Jim's birthday party. I'll be back before 10:00.

  --- ____________.

  A. Be careful. B.Come home early.

  C. Have great fun. D.Really?

  三、完形填空 (共10小题;每小题1分,计10分)

  Do you have a beautiful dream?I know almost everyone ___36____ his own dream in his life.The dreams are very important ___37__ them. The dreams can make them___38__ harder.

  I am studying in a school now. My dream is ___39___ a teacher in west China. Many children there want to go to school____40____they can't. Their families are poor and their parents don't have enough money___41___ their children to school. I think that going to school and studying is the only __42__to change their life.

  Teachers are greatly needed there, so I want to be a teacher to help them. I will be kind to my students and make __43___with them. I will give them love and teach them 44____ to be a useful person. I think it is an interesting job in the world. I hope my dream can ____45____!

  ( )36. A. has B. have C. is D. are

  ( )37. A. at B. to C. in D. with

  ( )38. A. to work B. to study C. work D. study

  ( )39. A. be B. to make C. to do D. to be

  ( )40. A. and B. but C. or D. so

  ( )41. A. to send B. sending C. to make D. making

  ( )42. A. way B. dream C. school D. place

  ( )43. A. friends B. a friend C. models D. a model

  ( )44. A. when B. why C. how D. what

  ( )45. A.find B. realize C.look for D. come true

  四、阅读理解(阅读下列短文,然后从所给的选项中选择最佳答案。共15小题;每小题2分,计30分)

  (A)

  Come and see the Indian elephants and the new tigers from north-east of China.The beautiful birds from England are ready to sing songs for you, and the monkeys from Mount Emei will be happy to talk to you. The lovely dogs from Australia want to laugh at you. Sichuan pandas will play balls for you. The giraffes from Africa(非洲) are waiting to look down on you.

  Tickets Opening time except Friday

  Grown-ups : ¥3 9.00 a.m.~ 4.00 p.m.

  Children : over 1.4 m : ¥2 Friday

  under 1.4 m : Free 10.00 a.m.~3.00 p.m.

  Keep the zoo clean!

  Do not touch, give food or go near to the animals.

  ( )46. How much does Mr Smith have to pay if he visits the zoo with his son of three?

  A. ¥3 B. ¥4 C. ¥5 D. ¥6

  ( )47. At which of the following time can we visit the zoo?

  A. 8.30 a.m. Wednesday B. 9.30 a.m. Friday

  C. 3.00 p.m. Sunday D. 5.00 p.m. Tuesday

  ( )48. Which of the following can we do in the zoo?

  A. To touch the monkeys.

  B. To give some food to the animals.

  C. To go near to the tigers.

  D. To watch the animals carefully.

  (B)

  The tall man was sitting in the chair. He was reading a book. When I talked to him, I found that from boyhood (少年时代), he had the habit (习惯) of carrying a little book in his pocket. He often read every minute when he was not doing anything else. He found a book very useful during the time of waiting, such as waiting for meals, buses, doctors, telephone calls, plays to begin or something to happen.

  That was how he found his fifteen minutes a day for reading.

  That was how he read his twenty books a year --one thousand in his lifetime.

  ( )49. The habit of carrying a book was the habit of ________.

  A. the writer B. the man

  C. the pocket D. the boyhood

  ( )50. When the man was waiting for the doctor, he _______.

  A. talk with others B. found something to eat

  C. read a book D. wanted to know who the doctor was

  ( )51. Sometimes the man read in the theatre, because ________.

  A. the play was not interesting B. the play didn't begin

  C. the play was over D. the man didn't like the play

  (C)

  People usually hate mice, but people almost all over the world like one mouse-- the famous Mickey Mouse.

  About eighty years ago, most films had no sounds. A man called Walt Disney made a cartoon mouse. The cartoon mouse could talk in these films. He made his mouse become a good friend of both young people and old people. Children liked to see their lovely friend, because he brought happiness to them.

  Mickey is a clean mouse right from the beginning. Maybe this is why people love Mickey Mouse very much. In his early life, Mickey did some wrong things. People were very angry. They wrote to Disney and said they didn't want Mickey to do the wrong things. Because there were some things that Mickey could not do. Disney made a new animal called Donald Duck. He also made a dog, Pluto. This dog does some foolish (愚蠢) and wrong things wherever he goes. Now, our Mickey Mouse is more interesting as well. He is known as a star of beauty and wisdom (智慧). He has friends in almost every country.

  ( )52. Mickey Mouse first come out ________.

  A. on TV B. in the film

  C. in the play D. In a picture book

  ( )53. Children love Mickey Mouse because _______.

  A. it can speak B. It is clean

  C. it makes them happy D. it is a mouse

  ( )54. The dog, Pluto, is ________.

  A. a fool that often does something wrong

  B. a clever dog that can do everything well

  C. a beautiful dog that people like very much

  D. a famous dog as a star of beauty and wisdom

  ( )55. Why did Disney make Donald Duck?

  A. Because Mickey Mouse was very lonely

  B. Because there were some things that Mickey could not do

  C. Because Mickey was able to do everything

  D. Because people didn't like Mickey Mouse any more.

  (D)

  These days, many students like playing 3D games. Do you know what 3D games are like? In most 3D games, game players need to control (控制) a character. The character can be a robot or a soldier (士兵). Game players usually use the mouse to make the character move around in his own world. Game players can find things such as food and weapons (武器) to help them go on with the game. The character can go straight, sit down, turn left, turn right or pick up things in the game.

  Some 3D games have many levels (等级). The character needs to finish different goals for each level.Game players can play against their computers, and sometimes they can play with other players on-line. It's great fun to play 3D games. But playing 3D games for long is not good for our study.

  ( )56. In most3D games, game players need to _________.

  A. control a character B. find a robot

  C. act as a soldier D. control the computer

  ( )57. How do game players make the character move around?

  A. By using the keyboard B. By using the mouse

  C. By telling the directions D. By moving the computer.

  ( )58. In the game, the character can _________.

  A. go straight and sit down B. turn left and turn right

  C. Pick up things D. A, B and C

  ( )59. Which of the following is NOT true according to the passage?

  A. Some 3D games have many levels.

  B. The character needs to finish different goals for each level.

  C. Game players can only play against their computers.

  D. Game players can go on-line and play with other players together.

  ( )60. What is the writer's opinion (观点)?

  A. He doesn't think it's very interesting to play 3D games.

  B. He thinks playing 3D games is really boring.

  C. He thinks all the students should learn to play 3D games.

  D. He thinks playing 3D games for long is not good for our study.

  第II卷 (非选择题 65 分)

  五、词汇运用 根据首字母或汉语提示,写出所缺的单词(共10小题每小题1分计10分)

  61. Here is your birthday ______(['preznt] ).

  62. How many ______(tooth) does the special animal have?

  63. How ______ (happy) the boy with glasses sings!

  64. Young people think trainers make them feel ______(comfort).

  65. Kitty is in the classroom. She is _____(write) a letter to her friend.

  66. Jane ______ (练习) speaking English every morning.

  67. People in the West like _______(庆祝) Thanksgiving Day.

  68. My hobby is collecting beautiful _______(邮票).

  69.Shanghai is a big and _______(现代化的) city.

  70. Jay Chou is one of the most ____(受欢迎的) singers in China now.

  六、句型转换(共10空;每空0.5分,计5分)

  71. Simon would like two kilos of beef. (对划线部分提问)

  How ______ beef ______ Simon like?

  72. He does well in playing volleyball. (改为一般疑问句)

  _______ he ______ well in playing volleyball.

  73.How do you like the fashion show?(同义句转换)

  What do you ______ ______ the fashion show?

  74.There are some Americans in our school. (改为否定句)

  There ______ _______Americans in our school.

  75. You look cool in the white T-shirt.(同义句转换)

  The white T-shirt ______ cool _______ you.

  七、任务型阅读 (共10小题;每小题1分,计10分) (每空一词)

  We want some help

  Sandy : Please help me . I am a girl from America .I can’t learn Chinese well . My Chinese teacher always speaks too fast . Many of my friends think Chinese is easy . But I don’t ! I can’t get high marks(高分). Sometimes , I can’t understand what the teacher says in class . How I hope I can have a Chinese pen friend .

  Jim : I am too short . I am only 1.4 meters tall .I like playing basketball, but they all say I can’t be a good basketball player . How can I be as tall as all my friends ? Can short boys play basketball ? I hope someone can teach me how to be a good guide(后卫).

  Joan : I want to be a slim girl . Some of my friends say I am too fat. Is it because my parents are fat, too ? Am I a pretty girl? When I see those slim girls , my eyes are green. I hope to know some ways to be slimmer .

  Danny:I need friends .I am sad because I don’t have many good friends to chat with . I am not good at talking. And my face turns red when I am with many people . But I really want to have many friends . Can you tell me how to make friends with other children ?

  Children in____76____ of Help

  77 Problems Goals

  Sandy Not being 78 at Chinese To 79 a Chinese pen friend

  Jim Being too 80 To be taller and to play 81 well to be a good 82 .

  Joan Being too 83 . To be slimmer .

  Danny Not having friends to 84 with To know 85_ to make friends .

  八、缺词填空 (共10空;每小题1分,计10分)

  Eye is the w___86_____ of our mind. We use our eyes to s____87____ everything around us. Without eyes, nothing is left beside you b___88____ darkness (黑暗).

  How to protect our eyes? It's not r____89____ to keep your eyes working for long time. You'd better not read in s____90____ or poor light. Don't read in bed or on a moving bus. Remember to keep your books a___91___ from your eyes for about a foot (英尺) and do eye e____92___ every day. What's more, a good l___93____ is necessary.

  Follow my advice and form a good habit. It's time to say g____94____ to thick g____95____.

  86.______ 87. ______ 88.______ 89.______ 90.______

  91.______ 92. ______ 93.______ 94.______ 95.______

  九、书面表达(计30分)

  A. 根据汉语完成句子。(每小题2分,计10分)

  96.你通常做些什么来保持健康?

  _____________________________________________________________

  97.感谢你用糖果招待我们。

  _____________________________________________________________

  98.他每天花半个小时看报纸。

  _____________________________________________________________

  99.在Sandy的空余时间,她学习英语和享受音乐。

  _____________________________________________________________

  100.孩子们经常帮助他们的祖父母准备晚饭。

  _____________________________________________________________

  B.作文 (20分)

  以“My best friend”为题,根据下列要点提示写一篇作文:

  1,Daniel, 13岁,阳光中学七年级一班。

  2,戴着眼镜,个子不高。

  3,经常做运动,很少吃汉堡和喝可乐。

  4,对画画很感兴趣。没有很多时间玩电脑游戏。

  5,他家附近有一个购物中心,他经常周末在那里购物。

  6,今天他穿了一件白色的T-恤和一条蓝色的牛仔裤,看起来很干练。

  注意:

  1,词数100词左右。

  2,短文须包括所有要点内容,不要逐词翻译,可适当发挥,使短文连贯通顺。

  _______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

  七年级英语听力材料及参考答案

  七年级英语听力原文

  听力:

  A)听句子,选择你所听到的相关的图片,听两遍。

  1. W: After class, Millie likes to read stories, but Kitty likes to play the piano.

  M: Oh, I see.

  2. W: I like Halloween. What about you, Simon?

  M: I like the Dragon Boat Festival.

  3. M: Do you know which is made of cotton, the tie or the T-shirt?

  W: Of course, the T-shirt.

  4. M: Hi, my name is Simon.

  W: Hi, my name is Sandy. Welcome to our badminton club.

  B)听对话及问题,选择正确的答语。(每段对话后一个问题)(听两遍)(共6小题;每小题1分,计6分)

  5. M: Lucy, who will come to your birthday party tonight?

  W: The twins, Lily, my parents and John.

  6. W: Mike, your watch looks very nice.

  M: Thank you, Lucy. It's my birthday present from my uncle.

  7. W: Are you drawing a picture on the computer, Jim?

  M: No. I'm not. Jack is talking to me.

  8. W: Is the clothes shop closed now?

  M: No. It is closed at 6:00. We still have fifteen minutes.

  9. W: Why don't you go to the fashion show with us, John.

  M: Oh, I have too much homework to do.

  10. M: I must go to bed at 9:30 p.m. Because I will go to school tomorrow.

  W: Me too. Because I will catch the early bus too see my grandparents.

  C) 听对话回答问题(计5分)

  你将听到两段对话,各听两遍,选出你认为正确的备选答案。(共5小题;每小题1分,计5分)听第一段对话,回答第11-12小题。

  M: Amy, where are you going?

  W: I'm going to the food shop, Jack.

  M: Who is going with you?

  W: Millie and Kate. Do you want to go with us?

  M: Why not? Let's go.

  听下面一段对话,回答第13至第15小题。

  I am Tommy and today is Sunday. I get up at 6:30 in the morning. After breakfast, I begin to help Sandy with her English at 9:00. At 12:00, I have lunch with my parents. I play football with my friends at 3:00in the afternoon. My father is good at playing football, and he often tells me how to play football well. After supper, I play computer games in my bedroom. Then I go to bed at 10:30 in the evening. What a good day!

  D)听短文,选择正确的答案(听两遍)(共5小题;每小题1分,计5分)

  Today Mary wants to buy some new clothes, so she goes to a shop.first she asks for some trousers and tries them on, but then she takes them off and gives them back to the shopkeeper and says,"Now, give me a blouse!" The shopkeeper gives her a blouse and says, "This one costs the same as the trousers." Mary takes the blouse and walks out of the shop with it. The shopkeeper runs after her and says,"You didn't pay for the blouse!" "But I gave you the trousers for the blouse," says Mary. "They cost the same as the blouse, didn't they?""Yes!" says the shopkeeper. "But you didn't pay for the trousers, either.""Of course I didn't!" answer Mary. "I didn't take them. I am not foolish! Nobody gives things back and then pays for them!"

  七年级上册英语期末卷子参考答案

  I选择题(共75分)

  一、听力(共20小题,每题1分,计20分)

  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

  C C B C A B B C C B

  11 12 13 14 15 16 17 18 19 20

  B C C B A B C A B C

  二、单项选择(共15题,每小题1分,计15分)

  21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35

  C B C C C B C A C B A B C D C

  三、完型填空(共15题,每小题1分,计10分)

  36 37 38 39 40 41 42 43 44 45

  A B C D B A A A C D

  四、阅读理解(共15小题 ;每小题2分,满分30分)

  46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60

  A C D B C B B C A B A B D C D

  II. 非选择题(共65分)

  五、词汇运用.(每空一词)(共10小题 ;每小题1分,计10分)

  61 present 62 teeth 63 happily 64 comfortable 65 writing

  66 practises/practices 67celebrating 68 stamps 69modern 70popular

  六、按要求变换下列句型。(每空一词)(共10空,每空0.5分,计5分)

  71. much would 72. Does do 73. think of

  74. aren't any 75. looks on

  七、任务型阅读 (共10小题;每小题1分,计10分) (每空一词)

  76. need 77.Names 78. good 79. have 80. short

  81. basketball 82.guide 83. fat 84.chat 85. how

  八、缺词填空。(共10空;每小题1分,计10分)

  86. window 87. see 88. but 89. right 90. strong

  91. away 92. exercises 93. lifetyle 94. goodbye 95. glasses

  九、书面表达(计30分)

  A. 根据汉语完成句子。(每题2分,计10分)

  96你通常做些什么来保持健康?

  Why do you usually do to keep healthy?

  97. 感谢你用糖果招待我们。

  Thank you for giving us some candy/candies/sweets as a treat.

  或Thanks for treating us with some candy/candies/sweets

  98. 他每天花半个小时看报纸。

  He spends half an hour (in) reading newspapers every day.

  或 It takes him half an hour to read newspapers every day.

  99. 在Sandy 的空余时间,她学习英语和享受音乐。。

  In her free time, Sandy learns/ studies English and enjoys music.

  二、孩子们经常帮助他们的祖父母准备晚饭。

  Children of ten help their grandparents (to) get ready for supper.

  B.作文 (20分)

七年级上册英语期末卷子相关文章:

1.2015七年级英语上册月考试

2.七年级上册英语期末试卷及答案

3.七年级英语上册期末模拟试题

4.七年级第一学期英语期末测试题

5.七年级上英语Unit1测试题附答案

相关热词搜索:七年级英语 七年级上册英语期末卷子 七年级上册英语卷子题 期末英语卷子七年级上

相关文章
最新文章

Copyright © 2008 - 2018 版权所有 湖南人事网

工业和信息化部 湘ICP备11019447号-52